Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) Kocaeli Tanıtım Toplantısı (10.10.2017)

Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından yayımlanan Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS) Kocaeli Tanıtım Toplantısı 10 Ekim 2017 tarihinde Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Konferans Salonunda çok sayıda meslek mensubu ve seçkin davetlinin katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Kurul Üyesi İmdat ERSOY’un ve Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Fikret GÖKMEN’in açılış konuşmaları yaptıkları, toplantıda;

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) Kurul Üyesi İmdat ERSOY konuşmasında, BOBİ FRS hakkında bilgi verdi. Türkiye'de bağımsız denetime tabi olan ve genel olarak Kamu Yararını İlgilendiren Kuruluşlar (KAYİK) niteliğindeki şirketlerin, Türkiye Finansal Raporlama Standartlarını (TFRS) uygulamak zorunda olduğunu belirten Ersoy, "BOBİ FRS, bağımsız denetime tabi olup TFRS uygulamayan işletmelerin 2018 yılı itibariyle finansal tablolarını hazırlarken uygulayacağı bir finansal raporlama standardıdır. Uluslararası muhasebe ve finansal raporlama uygulamalarıyla ve AB düzenlemeleriyle uyumlu olan BOBİ FRS, işletmelerin genel olarak karşılaşabileceği tüm muhasebe işlemlerine ilişkin muhasebe esaslarını belirlemektedir. Böylece doğru ve güvenilir finansal tablolar hazırlayacak işletmeler, ülkemizdeki yatırım iklimini de olumlu yönde etkileyecektir" ifadelerini kullandı.

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkan Yardımcısı Derviş ALTINOK’un yönlendirmesinde KGK Uzmanları Tayfun TÜYSÜZOĞLU, Ela KAYA, Özgür ÇEKİL, Uğur KAYA ve Muhammed ŞAHİN tarafından yapılan sunumlarda BOBİ FRS’nin bölümleri tanıtıldı ve BOBİ FRS’nin mevcut muhasebe uygulamalarından (TFRS, MSUGT) temel farkları hakkında bilgi verildi.

Toplantı sonunda katılımcıların soruları cevaplandırıldı. Çıkışta da katılımcılara BOBİ FRS kitabı ücretsiz olarak dağıtıldı.

İlgili fotoğrafları görmek için tıklayınız.

Sayfa: 1 / 1